8e Winnaar “De Corrado van de maand”

12 juni 2019

Hier een stukje tekst met foto’s van de winnende Corrado van de maand mei:

Ik ben vanaf mijn 17e in bezit van deze corrado, tevens mijn 1e auto. Het gaat hier om een origineel Nederlands geleverde 16V uit 1992. Dus in tegenstelling tot vele andere Corrado’s had deze af fabriek helemaal 0 opties. In de loop der jaren alles bij elkaar gezocht om de auto zo te krijgen zoals hij er nu bij staat. Alle opties, kabelbomen, clipjes, kappen etc. zijn origineel. Dit heb ik puur gedaan omdat de pasvorm perfect is maar ook omdat ik de auto met zoveel mogelijk origineel geleverde delen wilde opbouwen.
Denk aan: Elektrische ramen, centrale deurvergrendeling, elektrisch verstelbare Recaro stoelen, Cruise control, US voorbumper, US achterlichten, US-lights, US-remlicht, verstelbare stuurkolom en ga zo maar door.

In 2010 is de 16V-G60 motor erin gekomen en 2 jaar later heeft de corrado een nieuwe laklaag gekregen. Ik had inmiddels al 3 velgensets op de corrado gehad maar iedere keer vond ik het net niet de beste combi, Eind 2015 kwam ik deze 3 delige momo velgen tegen en was meteen verkocht. Na wat kleine aanpassingen aan de naafdiameter had ik het setje passend op de corrado. Begin vorig jaar heb ik de laatste aanpassingen aan het onderstel gedaan en is er tevens een gereviseerde bak op maat onder gekomen.

Dit is in het kort het verhaal van mij en mijn corrado, na 12 jaar heel veel plezier, pech, geluk en mooie herinneringen hoop ik dat we met zijn allen nog lang deze hobby mogen delen!